Ga terug naar het blog overzicht
Blog onderwerpen

Hoe Cisco FirePOWER Services een firewall ‘next-gen’ maakt

Cisco is wereldberoemd geworden met zijn Next-Generation firewalls. Maar waar zit dat ‘next-gen’ aspect precies in? Welke technologie maakt het mogelijk om diepgaand inzicht in netwerkverkeer te krijgen en razendsnel bedreigingen te detecteren? Maar kennis met Cisco FirePOWER Services.

Organisaties hebben te maken met een complete wildgroei aan systemen, applicaties en gebruikers. Voor het netwerk van uw klanten betekent dit dat er veel meer gekeken moet worden naar de inhoud van verkeer (content) om veilige datastromen te kunnen garanderen. Een geïntegreerde benadering is daarbij essentieel.

Meerdere security oplossingen geïntegreerd

Cisco FirePOWER Services is een geïntegreerde benadering, waarbij verschillende security oplossingen onderling met elkaar communiceren en elkaar versterken:

 • Application Visability Control; Overzicht van welke verschillende applicaties en micro-applicaties er actief zijn in het netwerk en welk dataverkeer er plaatsvindt binnen die applicaties.
 • Intrusion Prevention System; De algemene techniek om dieper inzicht te krijgen in netwerkverkeersstromen om zo sneller bedreigingen te kunnen signaleren en blokkeren.
 • URL Filtering; Systeem dat Malafide (niet-bedrijfs-gerelateerde) websites signaleert en blokkeert. Dit kun je vooraf instellen, maar gebruikelijk is het om websites te analyseren en meteen te blokkeren als de URL twijfelachtig is.
 • Advanced Malware Protection; AMP gebruikt Big Data om malware in een vroeg stadium te signaleren en te begrijpen en de bedreiging zo voor, tijdens en na een aanval te kunnen blokkeren.

FirePOWER Services is standaard geïntegreerd in de Cisco ASA 5500 serie firewalls, maar in principe is het mogelijk om op iedere Cisco NGFW (Next-Gen Firewall) een FirePOWER Services licentie te activeren.

Cisco’s FirePOWER Management Center

Eén van de belangrijkste voordelen van FirePOWER Services is het beheer. Bij een licentie komt namelijk toegang tot het Cisco FirePOWER Management Center (FMC). FMC is het administratieve zenuwcentrum voor het beheren van de belangrijke oplossingen voor netwerkbeveiliging.

De gebruiksvriendelijke omgeving maakt volledig, geïntegreerd en gecentraliseerd beheer van de volgende Cisco-oplossingen mogelijk:

 • Cisco Firepower Next-Generation Firewall (NGFW)
 • Cisco ASA with FirePOWER Services
 • Cisco Firepower Next-Generation IPS (NGIPS)
 • Cisco FirePOWER Threat Defense for ISR
 • Cisco Advanced Malware Protection (AMP)

Real-time en contextueel inzicht

Het Cisco FirePOWER Management Center voorziet uw klant van real-time informatie in de juiste context over veranderingen in en rondom uw netwerk, zodat uw klant de juiste keuzes maakt.

Behalve deze intelligente informatievoorziening, biedt het FirePOWER Managament Center de volgende waardevolle informatie:

 • Krachtige trends en statistieken; creëert begrip bij uw klant over de huidige situatie.
 • Details over security gebeurtenissen; zorgt voor beter begrip over wat er precies in het netwerk gebeurt bij een datalek, waardoor in de toekomst betere keuzes gemaakt kunnen worden.
 • Workflow data; Data over verschillende scenario’s met een duidelijk stappenplan.

Controle over data, dat is wat telt

FirePOWER Services voorziet uw klant van alle tools om netwerkverkeer inzichtelijk te maken. Zo worden bedreigingen die voorheen over het hoofd werden gezien razendsnel gedetecteerd en geblokkeerd. Het maakt uw klanten significant meer weerbaar en zorgt ervoor dat ze eindelijk controle hebben over hun gegevens. En dat is wat telt.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met cisco@techdata.nl