Slechte WiFi, uw klanten hebben er allemaal weleens last van. Maar waar ligt het probleem en beschikt uw klant wel over de juiste access points? Met de WiFi Planner van Tech Data en Cisco kunt u in zeer korte tijd een groot verschil maken.

Optimale wifi role-out

De Tech Data WiFi Planner is een handige tool waarmee u een optimale wifi-dekking kunt realiseren voor uw klanten. Met deze tool kunt u middels Google Maps of een andere plattegrond en de nodige informatie over de kantoorruimte en gebruikers een optimale wifi role-out plannen waarna de tool precies aangeeft waar uw klant een nieuw access point moet ophangen en voor welk Cisco type hij zou moeten kiezen.

Analyseren huidige situatie

De tool is niet alleen ontwikkeld voor de inrichting van nieuwe kantoorruimtes, de WiFi Planner biedt tevens de mogelijkheid om de huidige situatie van uw klanten te analyseren. Zo geeft de tool precies aan of de access point op de juiste plek hangen op het kantoor van uw klant en of dit de juiste types zijn op basis van het aantal gebruikers en devices.

In enkele stappen naar razendsnelle wifi

De WiFi Planner van Tech Data en Cisco stelt u als partner in staat om binnen enkele eenvoudig te doorlopen stappen de juiste draadloze netwerkproducten aan te kopen voor uw klant.

  1. Log in op rftool.cisco.com met uw CCO ID.
  2. Navigeer binnen uw persoonlijke dashboard. Binnen deze omgeving ontvangt u alle updates van lopende business bij uw klanten in één helder overzicht. Omdat het dashboard cloud-based is kunt u altijd en overal inloggen met ieder gewenst device.
  3. Om een nieuwe WiFi Planner te starten creëert u een nieuwe quote. Start een nieuwe quote voor een klant. U kunt kiezen om een echte opdracht te starten of eerst een testomgeving te proberen. U selecteert het gebouw van uw klant op de Google Maps kaart en vult alle details verder in.
  4. Bepaal de WiFi coverage van uw klant. Binnen een speciaal ontwikkelde ‘tekenomgeving’ kunt u tot op de meter nauwkeurig bepalen welke oppervlakte moet worden voorzien van wifi-dekking. U kunt hier tevens ruimtes uitsluiten van wifi, muren tekenen en voor gedefinieerde kantoorvormen selecteren.
  5. Selecteer het aantal WiFi gebruikers en het aantal devices die in de getekende omgeving actief zullen zijn.
  6. Kies uit de voor uw klant aanbeloven Cisco access points. Op basis van de door u ingevoerde criteria heeft de WiFi Planner een aantal suggestief voor het plaatsen van access points. Hierbij kunt met behulp van ‘heatmaps’ spelen met de bandbreedte.
  7. Voeg waar nodig switches (48-poort) toe voor load balancing.
  8. Voeg waar mogelijk extra ruimte/verdieping toe. Bent u klaar? Of wilt u nog een andere ruimte toevoegen? U kunt uw quote altijd aanpassen en/of aanvullen met een extra verdieping. Als u tevreden bent kunt u uw quote exporteren, waarna u uw producten kunnen bestellen bij Tech Data.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de WiFi Planner? Aarzel niet en neem contact met ons op.